TIEDOTE
15.9.2017

Hämeenlinnan uimahallin avajaisia suunnitellaan joulukuun alkuun. Uudet lippujen hinnat voimaan ensi vuoden alusta

Hämeenlinnan uimahallin peruskorjauksessa päästään pian viimeistelytöiden ja testauksen pariin. Vesi lasketaan altaisiin syyskuun lopulla. Hallin avajaisia suunnitellaan joulukuun alkuun. Hämeenlinnan uimahallin pääsylippujen hintoihin tulee pieni korotus, Lammin uimahallin hintoja puolestaan lasketaan vuoden vaihteessa.


Hämeenlinnan uimahallin peruskorjaus käynnistyi viime vuoden kesäkuussa. Mittavassa saneerauksessa on uusittu uimahallin vanha osa piha-alueineen kokonaan sekä rakennettu uusi laajennusosa, johon tulee 400 m2 liikuntasali. Tavoiteaikataulun mukaan halli oli tarkoitus avata yleisölle lokakuun lopulla, mutta avausta joudutaan siirtämään joulukuun alkuun.

- Haluamme varmistaa, että työt saadaan tehtyä laadukkaasti loppuun saakka ja kaikki järjestelmät testattua ennen hallin avaamista yleisölle. Viivästys on valitettava, mutta hätiköimäänkään ei pidä ryhtyä, muistuttaa Hämeenlinnan Liikuntahallit Oy:n toimitusjohtaja Tuire Pöyhiä.

Peruskorjauksen yhteydessä puku- ja pesutiloja laajennetaan, kaikki pinnat uusitaan ja tehdään yksi uusi allas, jossa nostopohjan avulla voidaan säätää altaan syvyyttä erilaisten käyttötarpeiden mukaan. Kuntosali siirtyy entisen liikuntasalin paikalle ja sinne saadaan täysin uudet laitteet.

Lippujen hintoihin muutoksia vuoden alussa
Hämeenlinnan uimahallin pääsylippujen hinnat nousevat hieman ensi vuoden alusta. Aikuisten pääsylipun uusi hinta on 6,50 euroa (korotus 30 snt) ja lasten lipun hinta 3,80 euroa (korotus 15 snt). Asiakkaat pääsevät lataamaan sarjarannekkeisiin käyntikertoja vanhalla hinnalla aina vuoden loppuun saakka.

Lammin uimahallin pääsylippujen hintoja puolestaan lasketaan. Vuoden vaihteen jälkeen aikuisten kertakäynti maksaa 4,90 euroa ja lasten kertakäynti 2,90 euroa. Lipputuotteet hinnasto 1.1.2018(.pdf)

- Sähköiset lipputuotteet mahdollistavat jatkossa eri lipputyyppien lataamisen samalle rannekkeelle. Lammin uimahalli ei olosuhteena vastaa uusittua Hämeenlinnan uimahallia, joten hintaero pääsymaksussa on perusteltu. Lisäksi pyrimme hintaohjauksen avulla lisäämään Lammin uimahallin kävijämääriä, Pöyhiä kertoo.

Tavoitteena ennätys kävijämääriin
Hämeenlinnan uimahalli saa peruskorjauksen myötä nykyaikaisen ja modernin ilmeen. Laadukkuus ja raikkaus halutaan tuoda myös hallin palvelukonseptiin.

- Hämeenlinnan uimahallin vuosittaisen kävijämäärän ennätys on vuodelta 2009 noin 266 000 käyntikertaa. Tavoitteemme on asetettu korkealle ja uusi ennätys halutaan saavuttaa heti vuoden 2018 aikana. Hallissa tarjottavat palvelut ja asiakaskokemus luodaan sellaisiksi, että jokainen kävijä palaa sinne uudestaan, kuvailee toimitusjohtaja Pöyhiä.

Hämeenlinnan uimahallin kumppaneiksi on valikoitunut kokeneita uimahallitoimijoita. Siivouspalveluista ja puhtaanapidosta vastaa SOL Palvelut Oy ja kassa- ja kahviotoimintaa pyörittää TG Klubben Oy. Molemmilla on hoidettavanaan useita uimahallikohteita ympäri Suomen.

- Olemme todella iloisia, että pääsemme luomaan uimahallin palvelukonseptia yhdessä Hämeenlinnan Liikuntahallien kanssa. Uskon, että omalla kokemuksellamme voimme tuoda uusia hyviä ideoita palvelujen kehittämiseen, toteaa TG Klubben Oy:n toimitusjohtaja Aki Helander.

* Hämeenlinnan uimahalli on valmistunut alun perin vuonna 1976
* Laajennusosa valmistui vuonna 2001
* Vanhan osan peruskorjaus käynnistyi kesäkuussa 2016
* Pääurakoitsijana toimii Lujatalo Oy
* Hankkeen kokonaisbudjetti 14 M€, josta valtionapua 1 M€
* Uimahalli on kaupungin käytetyin julkinen liikuntatila


Lisätietoja: Hämeenlinnan Liikuntahallit Oy, toimitusjohtaja Tuire Pöyhiä, p. 040 5738 346 tai tuire.poyhia(at)hmlliikuntahallit.fi
TG Klubben Oy, toimitusjohtaja Aki Helander, p. 0440 400 97 tai aki.helander(at)tgklubben.fiPALAUTE

Toivomme palautetta käyttäjiltä parantaaksemme palveluamme. Voit lähettää vapaamuotoisen palautteen osoitteeseen toimisto(at)hmlliikuntahallit.fi


Hämeenlinnan Liikuntahallit Oy
Kiekkoritarinkuja 3 A
13130 Hämeenlinna

Puh. 03-621 2558

Asiakaspalvelu avoinna:
maanantai-perjantai
klo 9.00–15.00

Muut yhteystiedot

Asiakasrekisteri- ja tietosuojaseloste